• Αγοράζοντας μύδια και γενικά οστρακοειδή, το πρώτο πράγμα που προσέχουμε είναι να παραμένουν ζωντανά. Και πώς το καταλαβαίνουμε αυτό; Κουνάμε τα μύδια καλά και όσα είναι κλειστά, είναι ζωντανά. Όσα παραμένουν ανοιχτά (αφού τα ανακινήσουμε) τα πετάμε, (καμιά φορά αν τα αφήσουμε ακίνητα για αρκετή ώρα ανοίγουν και μόλις τα ακουμπήσουμε κλείνουν. Αν για παράδειγμα τα έχουμε στο ψυγείο μας για 2 ώρες, θα ανοίξουν, μόλις όμως ζεσταθούν, όσα είναι ζωντανά θα κλείσουν. Αυτό σημαίνει ότι είναι βρώσιμα). Επίσης, τα μυρίζουμε. Τα φρέσκα θαλασσινά μυρίζουν θάλασσα-ιώδιο, δεν μυρίζουν άσχημα.

• Πλένουμε τα μύδια κάτω από τρεχούμενο νερό, τρίβοντας το όστρακο με βουρτσάκι ή σφουγγάρι, για να φύγουν τυχόν πετραδάκια και χνούδι. Δεν τα αφήνουμε να σταθούν σε στάσιμο νερό για πολλή ώρα, γιατί πεθαίνουν.

• Πιάνουμε το χνούδι-μουστάκι και με κίνηση προς τα πίσω το τραβάμε και το αφαιρούμε. Ξεπλένουμε. Όσα όστρακα παραμείνουν ανοιχτά πριν μαγειρευτούν, τα πετάμε. Σημαίνει ότι δεν είναι πλέον ζωντανά. 

• Βάζουμε τα όστρακα σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, προσθέτουμε ελάχιστο υγρό, νερό, κρασί ή ζωμό και τα σκεπάζουμε. Τα αχνίζουμε σε δυνατή φωτιά για 2΄.

• Κουνάμε μία δύο φορές τα όστρακα ή την κατσαρόλα. Μόλις ανοίξουν, τα βγάζουμε αμέσως. Όσα όστρακα παραμείνουν ανοιχτά πριν μαγειρευτούν, τα πετάμε. Σημαίνει ότι δεν είναι πλέον ζωντανά. 

• Δεν βράζουμε πολλή ώρα, γιατί γίνονται σκληρά  σαν λάστιχο. Tα αχνίζουμε σε δυνατή φωτιά 2'- 3΄, ίσα που να ανοίξουν.

• Μπορούμε να αχνίσουμε τα μύδια σε διάφορες σάλτσες ή απλά σε λίγο νερό.

• Τα όστρακα καλό είναι να καταναλώνονται την ίδια μέρα. Αν πάρουμε πολλά και δεν τα καταναλώσουμε όλα αυθημερόν, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα σκεπάζουμε με νωπή πετσέτα.

 1  2

5 3 4

logo mydiaalexandros NEW

ΕπισκεψιμότηταΕπισκεψιμότητα49805

Διαθέτουμε οστρακοειδή αρίστης ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας, σε διάφορα μεγέθη, με κέλυφος ή αποφλοιωμένα.

Φιλοδοξία μας είναι να σας προσφέρουμε ένα φρέσκο και απόλυτα ασφαλές προϊόν έτσι ώστε να απολαμβάνετε ένα πραγματικά θαλασσινό θησαυρό στο τραπέζι σας.

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή: 8:00 π.μ. - 11:00 μ.μ.

 

  Σταυρός Θεσσαλονίκης, 57014

  2397065313

  info@mydiaalexandros.gr

Aποδοχή Cookies
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων για την παροχή των υπηρεσιών του, για να βεβαιωθούμε ότι η ιστοσελίδα είναι φιλική προς το χρήστη και την λειτουργικότητα της,
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.