Το τηγάνισμα καταστρέφει τις ευεργετικές ιδιότητες των οστρακοειδών παρέχοντας στον οργανισμό σας επιπλέον λίπος, το οποίο αναμφισβήτητα είναι αυτό που αυξάνει τη χοληστερίνη. Για την καλύτερη κατάσταση των αρτηριών, συνιστώνται τα ψητά, στο φούρνο ή στη σχάρα και τα βραστά οστρακοειδή.

Σε ότι αφορά τη γαρνιτούρα, τα οστρακοειδή, όπως και άλλες τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες και χαμηλές σε λιπαρά και υδατάνθρακες, είτε σκέτα είτε σε συνδυασμό με υδατάνθρακες δημιουργούν στον εγκέφαλο χημικά που αυξάνουν την ενέργεια. Εάν όμως θέλετε γρήγορο αποτελέσματα όσον αφορά την εγρήγορση του εγκεφάλου, είναι προτιμότερο να τα τρώτε σκέτα ή με σαλάτα. Έτσι, στέλνεται μεγάλη ποσότητα τυροσίνης στον εγκέφαλο.

Προσοχή στις υπερβολές

Καταρχάς, πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα οστρακοειδή, όπως όλα τα τρόφιμα έχουν και αυτά τις θερμίδες τους, οπότε δεν πρέπει να ξεχνιόμαστε πάνω στο τραπέζι και να μην συνειδητοποιούμε το πόσο τρώμε.

Επίσης, σχετικά με αυτά που προαναφέραμε, μην νομίζετε ότι μεγαλύτερη δόση από 120γρ. θα σας προσφέρει επιπρόσθετη πνευματικά ενέργεια. Η τυροσίνη δημιουργεί τα χημικά αύξησης της ενέργειας μόνο όταν είναι απαραίτητα, δηλαδή, όταν ο εγκέφαλος τα χρησιμοποιεί ήδη. Τα οστρακοειδή είναι ικανά να διατηρούν την λειτουργία του εγκεφάλου σε πολύ καλά επίπεδα, αλλά δεν μπορούν να τον κάνουν να ξεπεράσει τις δυνατότητές του!

 1  2

5 3 4

ΕπισκεψιμότηταΕπισκεψιμότητα21511

Διαθέτουμε οστρακοειδή αρίστης ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας, σε διάφορα μεγέθη, με κέλυφος ή αποφλοιωμένα.

Φιλοδοξία μας είναι να σας προσφέρουμε ένα φρέσκο και απόλυτα ασφαλές προϊόν έτσι ώστε να απολαμβάνετε ένα πραγματικά θαλασσινό θησαυρό στο τραπέζι σας.

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή: 8:00 π.μ. - 11:00 μ.μ.

 

  Σταυρός Θεσσαλονίκης, 57014

  2397065313

  info@mydiaalexandros.gr