ΥΛΙΚΑ

  •      500 γρ μύδια φρέσκα
  •      1 κ.σ τζίντζερ τριμμένο
  •      1 τσίλι κομμένο σε λεπτές φέτες
  •      1 μοσχολέμονο χυμό και ξύσμα
  •      1 φρέσκο κρεμμύδι το πράσινο μέρος
  •      Ελαιόλαδο
  •      Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  •      1 κτγ. Maggi Νοστιμιά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Καθαρίστε εξωτερικά τα μύδια τρίβοντας τα με ένα σκληρό σφουγγαράκι, τραβήξτε το γένι προς την επάνω πλευρά για να βγει και όχι προς τα κάτω διότι θα κοπεί και θα μείνει στο εσωτερικό του μυδιού . 

Βάλτε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε με 1 κ.σ ελαιόλαδο το τζίντζερ και το τσίλι για 1 λεπτό . 

Ρίξτε μέσα τα μύδια 3 κ.σ νερό για να δημιουργηθεί ατμός και σκεπάστε με το καπάκι. 

Ξεσκεπάστε ύστερα από 5 λεπτά και ελέγξτε πως όλα τα μύδια έχουν ανοίξει. Όσα είναι ακόμη κλειστά τα αποσύρετε. 

 Σουρώστε το μισό από το υγρό που έβγαλαν τα μύδια, αποσύρετε το και προσθέστε το ανάλογο σε νερό βρύσης( διότι το υγρό τους είναι πολύ αλμυρό ). 

Πασπαλίστε τα μύδι με τη Maggi νοστιμιά και αφήστε για ακόμη λίγο  στην εστία μέχρι να βράσει το υγρό τους, ρίξτε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες , τον χυμό και ξύσμα από μοσχολέμονο και 3 κ.σ ελαιόλαδο . Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε . 

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!! 

 1  2

5 3 4

logo mydiaalexandros NEW

ΕπισκεψιμότηταΕπισκεψιμότητα49808

Διαθέτουμε οστρακοειδή αρίστης ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας, σε διάφορα μεγέθη, με κέλυφος ή αποφλοιωμένα.

Φιλοδοξία μας είναι να σας προσφέρουμε ένα φρέσκο και απόλυτα ασφαλές προϊόν έτσι ώστε να απολαμβάνετε ένα πραγματικά θαλασσινό θησαυρό στο τραπέζι σας.

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή: 8:00 π.μ. - 11:00 μ.μ.

 

  Σταυρός Θεσσαλονίκης, 57014

  2397065313

  info@mydiaalexandros.gr

Aποδοχή Cookies
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων για την παροχή των υπηρεσιών του, για να βεβαιωθούμε ότι η ιστοσελίδα είναι φιλική προς το χρήστη και την λειτουργικότητα της,
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.