ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ μύδια φρέσκα
- 1 κ.σ τζίντζερ τριμμένο
- 1 τσίλι κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 μοσχολέμονο χυμό και ξύσμα
- 1 φρέσκο κρεμμύδι το πράσινο μέρος
- Ελαιόλαδο
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κτγ. Maggi Νοστιμιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίστε εξωτερικά τα μύδια τρίβοντας τα με ένα σκληρό σφουγγαράκι, τραβήξτε το γένι προς την επάνω πλευρά για να βγει και όχι προς τα κάτω διότι θα κοπεί και θα μείνει στο εσωτερικό του μυδιού .
Βάλτε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά και σοτάρετε με 1 κ.σ ελαιόλαδο το τζίντζερ και το τσίλι για 1 λεπτό .
Ρίξτε μέσα τα μύδια 3 κ.σ νερό για να δημιουργηθεί ατμός και σκεπάστε με το καπάκι.
Ξεσκεπάστε ύστερα από 5 λεπτά και ελέγξτε πως όλα τα μύδια έχουν ανοίξει. Όσα είναι ακόμη κλειστά τα αποσύρετε.
Σουρώστε το μισό από το υγρό που έβγαλαν τα μύδια, αποσύρετε το και προσθέστε το ανάλογο σε νερό βρύσης( διότι το υγρό τους είναι πολύ αλμυρό ).
Πασπαλίστε τα μύδι με τη Maggi νοστιμιά και αφήστε για ακόμη λίγο στην εστία μέχρι να βράσει το υγρό τους, ρίξτε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες , τον χυμό και ξύσμα από μοσχολέμονο και 3 κ.σ ελαιόλαδο . Ανακατέψτε καλά και σερβίρετε .
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!