Νηστίσιμη Πολίτικη συνταγή.
Όποιος πέρασε από το balikpazar του Πέραν στην Πόλη και δεν δοκίμασε, έχασε!!
Υλικά:
• 1 κιλό μύδια φρέσκα καθαρισμένα
• αλεύρι για χυλό
• λίγο αλάτι για το χυλό
• κοκκινοπίπερο
• κρεμμύδια ξερά σε φέτες (προαιρετικώς)
• ξυλάκια για σουβλάκια
• λάδι ελαφρύ
Εκτέλεση:
Κάνουμε το χυλό με νερό, αλεύρι και αλάτι, προσέχοντας να μην είναι πολύ αραιός ώστε να κάθεται πάνω στα μύδια.
Περνάμε τα μύδια στη σειρά στο καλαμάκι (5-6 στο καθένα ή περισσότερα αν θέλουμε), τα βουτάμε στο χυλό και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι (φριτέζα).
Σερβίρονται ζεστά με κοκκινοπίπερο καυτερό, κρεμμύδι και σκορδαλιά!!!