Υλικά:
• 1 πακέτο μακαρόνια νούμερο 10
• για τη σάλτσα με τα μύδια
• 1 κιλό μύδια χωρίς κέλυφος
• 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι και 2 σκελίδες επίσης ψιλοκομμένο σκόρδο
• 1/2 κούπα λάδι
• 1 κούπα ντοματοχυμό
• αλάτι, 1 σφηνάκι ούζο, πιπέρι, λίγο θυμάρι
Εκτέλεση:
Kαθαρίζουμε τα μύδια, τα πλένουμε και τα σουρώνουμε.
Τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο και το κρεμμύδι με το λάδι, να βγάλουν τα αρώματά τους. Προσθέτουμε το ντοματοχυμό και το αλάτι. Βράζουμε για κανένα πεντάλεπτο, και έπειτα προσθέτουμε τα μύδια. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά.
Τέλος σβήνουμε με ούζο, τρίβουμε φρέσκο πιπέρι επάνω του, και πασπαλίζουμε με λίγο θυμάρι.
Το αφήνουμε στο μάτι για 2-3 λεπτά ακόμα. Βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό για 8-9 λεπτά. Σουρώνουμε και σερβίρουμε με μύδια και σάλτσα.
Αυτή είναι η μυδομακαρονάδα μας. Γρήγορη και εύκολη και πολύ νόστιμη.