Υλικά για 6 άτομα:

• 1,5 κιλό φρέσκα μύδια 
• 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα 
• 1 πράσο 
• 1,5 φλ. ρύζι Καρολίνα 
• 6 φλ. ζεστό νερό 
• 10 ντοματίνια 
• 1 πιπεριά πράσινη 
• 1 πιπεριά κίτρινη 
• 1 καρότο 
• 1 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο 
• 1 φλ. ελαιόλαδο 
• αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση: 

Ξύνουμε τα μύδια με ένα μαχαιράκι, αφαιρούμε τη φούντα και τα πλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό.

Αχνίζουμε το πράσο και το ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένα με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το καρότο σε κυβάκια, τις πιπεριές ψιλοκομμένες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 ακόμα λεπτά.

Βάζουμε τα μύδια στην κατσαρόλα, το ρύζι, τα ντοματίνια κομμένα στα τέσσερα και τον άνιθο και συνεχίζουμε για 2 λεπτά το σοτάρισμα.

Ρίχνουμε στο φαγητό 5 φλ. ζεστό νερό, αλάτι και ανακατεύουμε απαλά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε το μυδοπίλαφο σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 10 με 15 λεπτά. Σερβίρουμε με φρεσκοστυμμένο λεμόνι και μπόλικο μαύρο πιπέρι.

ΕπισκεψιμότηταΕπισκεψιμότητα13982

Διαθέτουμε οστρακοειδή αρίστης ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας, σε διάφορα μεγέθη, με κέλυφος ή αποφλοιωμένα.

Φιλοδοξία μας είναι να σας προσφέρουμε ένα φρέσκο και απόλυτα ασφαλές προϊόν έτσι ώστε να απολαμβάνετε ένα πραγματικά θαλασσινό θησαυρό στο τραπέζι σας.

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή: 8:00 π.μ. - 11:00 μ.μ.

 

  Σταυρός Θεσσαλονίκης, 57014

  2397065313

  info@mydiaalexandros.gr