Υλικά για 4 άτομα:
• 1,5 κιλό μεγάλα μύδια καθαρισμένα
• 200 ml λευκό κρασί
• 8 κ.σ. ελαιόλαδο
• 2 σκελίδες σκόρδο
• 1 καρότο
• 1 κρεμμύδι ξερό
• 1 πράσσο
• ½ ματσάκι σέλινο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και το πράσσο. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε φαρδύ τηγάνι να ζεσταθεί και τα σωτάρουμε ελαφρά μαζί με το καρότο. Προσθέτουμε τα μύδια και ανακατεύουμε καλά. Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και πασπαλίζουμε με το μισό σέλινο. Καλύπτουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε όσα από τα όστρακα δεν έχουν ανοίξει και σερβίρουμε σε βαθιά πιατέλα μαζί με το ζουμάκι τους. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σέλινο.