Συστατικα:
• μύδια μεγάλα (όσα θέλετε)
• 1 κρεμμύδι
• αλατοπίπερο
• ρύζι
• κουκουνάρια
• λάδι
Πλένουμε τα μύδια καλά - καλά και ξύνουμε το κέλυφος με προσοχή για να φύγει το χνούδι που βρίσκεται πάνω στο κέλυφος. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό στη φωτιά και τα αχνίζουμε για να ανοίξουν. Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα να κρυώσουν και ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το ξανθίζουμε στη φωτιά με το λάδι. Ρίχνουμε το αλατοπίπερο, το ρυζάκι, τα κουκουνάρια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Όταν κρυώσει η γέμιση και όπως είναι έτοιμα ανοιχτά τα μύδια με το άχνισμα, ένα - ένα τα γεμίζουμε.
Κλείνουμε κατόπιν τα όστρακα (γεμισμένα με τη γέμιση και το περιεχόμενο του μυδιού) και τα τοποθετούμε μέσα σε κατσαρόλα με νεράκι και λαδάκι να βράσει το ρύζι.
Αφού κρυώσουν, τα σερβίρουμε.