Συστατικά:

• 500 γρ. μύδια χωρίς το κέλυφος 
• ¼ φλ. ελαιόλαδο 
• 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες 
• 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο 
• 1 κόκκινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες 
• 1 ½ φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα 
• 1 κλωναράκι θυμάρι 
• 1 φύλλο δάφνης 
• 1/2 φλ. φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί 
• 3-4 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό ή 1 κ.σ. ξερό 
• αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες:

1. Πλένουμε τα μύδια και τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.

2. Σε μια πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά.

3. Προσθέτουμε την πιπεριά, τις ντομάτες, το θυμάρι και τη δάφνη και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά

4. Βάζουμε και το κρασί, αλάτι, πιπέρι και τέλος τα μύδια. Τα ανακατεύουμε λίγο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε για 3-5 λεπτά. Προσέχουμε να μην παραψηθούν γιατί σκληραίνουν.

5. Προσθέτουμε το βασιλικό λίγο πριν σερβίρουμε το φαγητό

 Συνοδεύουμε με τραγανό χωριάτικο ψωμί και πράσινη σαλάτα εποχής

ΕπισκεψιμότηταΕπισκεψιμότητα13984

Διαθέτουμε οστρακοειδή αρίστης ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας, σε διάφορα μεγέθη, με κέλυφος ή αποφλοιωμένα.

Φιλοδοξία μας είναι να σας προσφέρουμε ένα φρέσκο και απόλυτα ασφαλές προϊόν έτσι ώστε να απολαμβάνετε ένα πραγματικά θαλασσινό θησαυρό στο τραπέζι σας.

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή: 8:00 π.μ. - 11:00 μ.μ.

 

  Σταυρός Θεσσαλονίκης, 57014

  2397065313

  info@mydiaalexandros.gr