Μερίδες 4

Υλικά

48 μύδια με χοντρό περίβλημα

125 γρ. μαλακό βούτυρο

100 γρ. αμυγδαλόψιχα κοπανισμένη

2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη

2 σκελίδες σκόρδο

½ ματσάκι μαϊντανό

Χοντρό αλάτι

Πιπέρι

Οδηγίες

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 250°C. Ξεπλένουμε τα μύδια και τα βάζουμε σε μία χύτρα για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να ανοίξουν. Αφήνουμε να κρυώσουν και πετάμε τα άδεια κοχύλια. Λιώνουμε το βούτυρο με το πιρούνι, προσθέτουμε την κοπανισμένη αμυγδαλόψιχα, το σκόρδο λιωμένο, το σκόρδο λιωμένο, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, την τριμμένη φρυγανιά και 2 κουταλιές από το ζωμό του μαγειρέματος των μυδιών φιλτραρισμένο και ρίχνουμε και πιπέρι. Γεμίζουμε κάθε μύδι με αυτό το μείγμα βουτύρου. Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα ταψάκι στρωμένο με χοντρό αλάτι. Βάζουμε στο φούρνο να ροδίσουν για 5 λεπτά και σερβίρουμε αμέσως.

 1  2

5 3 4

logo mydiaalexandros NEW

ΕπισκεψιμότηταΕπισκεψιμότητα49803

Διαθέτουμε οστρακοειδή αρίστης ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας, σε διάφορα μεγέθη, με κέλυφος ή αποφλοιωμένα.

Φιλοδοξία μας είναι να σας προσφέρουμε ένα φρέσκο και απόλυτα ασφαλές προϊόν έτσι ώστε να απολαμβάνετε ένα πραγματικά θαλασσινό θησαυρό στο τραπέζι σας.

Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα - Κυριακή: 8:00 π.μ. - 11:00 μ.μ.

 

  Σταυρός Θεσσαλονίκης, 57014

  2397065313

  info@mydiaalexandros.gr

Aποδοχή Cookies
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies της Google ή/και άλλων παρόχων για την παροχή των υπηρεσιών του, για να βεβαιωθούμε ότι η ιστοσελίδα είναι φιλική προς το χρήστη και την λειτουργικότητα της,
Η Google κοινοποιεί πληροφορίες σχετικά με την από μέρους σας χρήση αυτού του ιστότοπου. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.